آتش‌سوزی زاگرس عامل انسانی دارد/ معرفی به مراجع قضایی

آتش‌سوزی زاگرس عامل انسانی دارد/ معرفی به مراجع قضایی
شناسه خبـر : ۱۴۴۸۹۳ دوشنبه ۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اعلام وقوع ۹۷درصد آتش‌سوزی جنگل‌های ایران در زاگرس از عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی نیروهای امدادی به‌هنگام اطفای حریق جنگل‌ها خبر داد.

به گزارش موج خبر از پلدختر، سرهنگ علی ملکی‌آهنگران، صبح امروز، در جلسۀ ستاد مدیریت بحران لرستان در فرمانداری پلدختر، گفت: اطفای حریق جنگل‌های پلدختر انجام شد، امّا دود ناشی از آتش در مناطقی مشاهده شده‌است.

او با اشاره به انتقال نیروهای امدادی برای مهار کامل آتش‌سوزی جنگل‌های پلدختر اضافه کرد: عملیات پایش در این اراضی برای اطمینان از ادامه دارد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: برخی از نیروهای امدادی به‌هنگام حریق جنگل‌ها در ایران دچار عقرب‌گزیدگی، دست‌شکستگی، پاشکستگی و مارگزیدگی شده‌اند و حتی صورت برخی از نیروها نیز دچار سوختگی شده‌است.

ملکی‌آهنگران با بیان اینکه عوامل ایجاد آتش در جنگل‌های زاگرس مانند گرمای بالای هوا وجود دارد، یادآور شد: تراکم پوششی گیاهی در این منطقه هم‌اکنون خشک شده‌است و همین عامل وقوع آتش‌سوزی‌های احتمالی را افزایش می‌دهد.

او با تأکید به اینکه بیش از 95 درصد حریق‌ها در جنگل‌های ایران عامل انسانی دارد، اذعان کرد: وقوع برخی از این آتش‌سوزی‌ها به‌دلیل سهل‌انگاری و آتش‌زدن پس‌چر مزارع بوده‌ است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اظهار به اینکه متخلفان زیست‌محیطی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند، تأکید کرد: این افراد باید مجازات شوند تا دیگر شاهد وقوع حریق در اراضی و مزارع نباشیم.

ملکی‌آهنگران با اعلام اینکه 26درصد بر وقوع آتش‌سوزی‌های ایران در امسال نسبت به سال گذشته افزوده شده‌است، بیان کرد: وسعت مناطق دچار حریق اراضی در کشور 200درصد نسبت به سال گذشته  افزایش یافته‌است.

او با اذعان به اینکه 85درصد آتش‌سوزی در جنگل‌های ایران از نوع سطحی است، ادامه داد: 41درصد این حریق در مراتع، 16درصد در اراضی جنگلی،  42 درصد در جنگل‌های طبیعی و یک‌درصد نیز در جنگل‌های دست‌کاشت رخ داده‌است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید به اینکه 97درصد حریق جنگل‌های ایران در زاگرس رخ می‌دهد، یادآور شد: یک‌درصد این آتش‌سوزی‌ها در هیرکان و دو درصد نیز در سایر مناطق رخ داده‌است.

ملکی‌آهنگران با بیان اینکه 150میلیارد تومان برای تجهیزات مهار حریق در نظر گرفته بودیم که 75میلیارد تومان از این مبلغ برای اطفای آتش‌سوزی از طریق هوایی بود، توضیح داد: قرار شده‌است که 55میلیارد تومان از این اعتبار به‌صورت نقدی در اختیار منابع طبیعی قرار بگیرد.

او متذّکر شد: حداقل 30میلیارد تومان اعتبار برای راه‌اندازی پایگاه‌های اصلی اطفای حریق جنگل‌ها نیاز است و تجهیزاتی را در اختیار استان‌ها و به‌ویژه لرستان قرار می‌دهیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: تقویت زیرساخت‌های لرستان برای مقابله با آتش‌سوزی جنگل‌ها به‌صورت ویژه در دستور کار است.

ملکی‌آهنگران با اعلام این نکته که تعداد نیروهای منابع طبیعی و یگان حفاظت نسبت به میانگین جهانی اصلاً خوب نیست، شرح داد: ساماندهی نیروهای منابع طبیعی در دستور کار است و در نظر داریم که تعداد این نیروها را در مدتی سه‌ساله از 5000نفر به 9000نفر برسانیم.

انتهای پیام/ 644/.

منبع خبر:تسنیم

به پیج اینستاگرامی «موج خبر» بپیوندید
instagram.com/moojekhabar.ir