گزارش فارس از گردهمایی بزرگ بروجردی‌ها برای برچیدن یک رسم غلط

گزارش فارس از گردهمایی بزرگ بروجردی‌ها برای برچیدن یک رسم غلط
شناسه خبـر : ۱۲۰۵۶۶ چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۴۰

جمعیت زیادی از سران ایلات، عشایر و طوایف شهرستان بروجرد در منطقه آبسرده، روستای پلکان سفلی گرد هم آمدند تا به رسم غلط تیراندازی در عروسی‌ها نه بگویند و در خصوص پیشگیری از وقوع قتل و نزاع‌های دسته جمعی با هم پیمان ببندند.

به گزارش موج خبر از بروجرد، غروب سه‌شنبه با حضور جمع زیادی از معتمدان، ریش‌سفیدان، بزرگان و سران ایلات، طوایف و عشایر و متنفذین شهرستان بروجرد، فرمانده انتظامی لرستان، رییس دادگستری بروجرد، فرمانده انتظامی بروجرد، فرماندار بروجرد، امام جمعه و تعدادی از مسوولان گردهمایی با عنوان پیشگیری از درگیری و نزاع و برچیده شدن رسم غلط تیراندازی در عروسی‌ها و گاها تشییع جنازه‌‌ها در منطقه آبسرده بروجرد برگزار شد.

در این مراسم که به میزبانی رضا پارسیاری از اهالی روستای پلکان سفلی برگزار شد، تمثال شهدا که تعدادی از آنها مربوط به شهرستان بروجرد بود، حس و حال خاصی به فضا بخشیده بود، در این میان نام و تمثال شهید «میلاد بیرانوند» از شهدای امنیت هم فضا را معنوی کرده بود.

 

 

حضور یکپارچه مردم از پیر و جوان گرفته تا کشاورز و کارمند نشان از عزم جدی مردم منطقه برای برچیده شدن رسومی غلط مانند تیراندازی در مراسم‌های عروسی و حتی عزا داشت.

نقش مهم ریش‌سفیدان و معتمدان محلی 

در این مراسم که سخنرانان زیادی هم داشت، سردار یحیی الهی نقش ریش سفیدان و معتمدان را به عنوان نمایندگان حاکمیت در کاهش آسیب‌های اجتماعی مهم عنوان کرد و گفت: اگر حمایت مردم نباشد قطعا پلیس در مأموریت‌خود که برقراری نظم، امنیت و آرامش همچنین حفظ دستاوردهای انقلاب است موفق نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: انتظار ما از ریش سفیدان و معتمدان که جایگاه شرعی و قانونی در بین مردم دارند، پیشگیری از بروز درگیری و نزاع‌های طایفه‌ای است.

فرمانده انتظامی لرستان گفت: با توجه به اینکه با بروز قتل هر دو طرف و طایفه دچار خسران می‌شوند، بنابراین باید مقابل رسم و رسوم و فرهنگ‌های غلط ایستاد.

سردار الهی با اشاره به اینکه هفته گذشته چند نزاع و درگیری در شهرستان بروجرد داشتیم، عنوان کرد: ریش سفیدان به عنوان افرادی که صاحب نفوذ کلام هستند، باید هنگام درگیری و نزاع‌های طایفه‌ای جلوی جوانان را که زود احساساتی می‌شوند، بگیرند.

لغو مجوز سلاح‌هایی که استفاده غیر قانونی از آنها شود 

وی تاکید کرد: افرادی که از اسلحه دارای مجوز در مسیر غیر مجاز و به طور غیر قانونی استفاده کنند، صلاحیت نگهداری ندارند و مجوز اسلحه آنها لغو می‌شود.

فرمانده انتظامی استان با اشاره به تیراندازی در مراسم عروسی، گفت: این چه شادی است که در آن میهمان و میزبان همه نگران هستند.

به گفته سردار الهی تیراندازی در مراسم عروسی خرده فرهنگی است که چون روی آن کار نکرده‌ایم، غالب شده است.

وی بیان کرد: تیراندازی یک زمانی ارزش بوده اما اکنون با تغییر مقتضیات زمان و مکان به یک ضد ارزش تبدیل شده است، چون خسارت به دنبال دارد.

فرمانده انتظامی استان در پایان با اشاره به اینکه پیشگیری اثر بخش‌تر است، خاطرنشان کرد: اما قطعا با افرادی که مخل آرامش و امنیت مردم شوند، برخورد خواهیم کرد.

 

برچیده شدن سنت‌های غلط

رضا پارسیار هم که میزبانی این جلسه را بر عهده داشت، گفت: هیچ کجای اسلام و قانون نوشته شده است که اگر دو نفر درگیر شدند، دودمان آنها را غارت کرد و به قتل رساند.

وی عنوان کرد: نکته دیگر اینکه متاسفانه ما شاهد هستیم که مراسم عروسی و حتی تشییع جنازه اقدام به تیراندازی می‌کنند و در مواردی منجر وقوع حادثه‌ای می‌شود.

پارسیار گفت: ما اینجا جمع شده‌ایم که به برکت خون شهدا فرهنگ غلط تیراندازی و درگیری‌های طایفه‌ای بر چیده شوند.

پیمان ببندیم رسوم غلط را برچینیم

فرماندار بروجرد نیز با اشاره به اینکه امنیت، اقتدار یک ملت است، گفت: حیف است که جوان و نوجوان ما با سلاح ما و به دست ما در مراسم عروسی کشته شود.

مسلم مرادی عنوان کرد: عقل و شرع نمی‌پذیرد که خانواده سلاح جنگی خودکار و نیمه خودکار را به خاطر هیجان در اختیار فرزندانمان قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه به دلیل رسم غلط تیراندازی در عروسی‌ها خانواده‌های زیادی داغدار شدند، خاطر نشان کرد: بیایید امروز پیمان ببندیم که با این رسم غلط و اشتباه مقابله کنیم و آن را رسانه‌ای کنیم.

شادی‌هایی که به عزا تبدیل شد

فرمانده انتظامی شهرستان بروجرد هم با بیان اینکه عدم آموزش، کسب مهارت‌های زندگی، پایین بودن آستانه تحمل نقش قابل توجهی در وقوع درگیری‌ها دارد، عنوان کرد: در درگیری‌های دسته جمعی و طایفه‌ای شاهد قتل و قطع عضو هستیم.

سرهنگ مهدی مهدوی کیا افزود: استفاده از سلاح در عروسی هم که بارها مراسم شادی را به عزا تبدیل کرده است.

تقویت فرهنگ برادری

وی با اشاره به فرهنگ سازی نه به آوردن اسلحه در مراسم عروسی توسط یکی از اهالی روستای تنور شهرستان بروجرد، گفت: رضا صفربیرانوند پدر داماد پس از تیراندازی در عروسی که منجر به قتل یک جوان شد در کارت دعوت خود قید کردند که از آوردن اسلحه خودداری کنند. 

فرمانده انتظامی بروجرد تاکید کرد: بعضی موضوعات با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اجتماعی و تقویت فرهنگ برادری باید فرهنگ سازی شود.

سنت‌های غلط را به مکارم تبدیل کنیم 

رییس دادگستری شهرستان بروجرد هم در این مراسم گفت: باید با برگزاری گردهمایی‌هایی از این دست سنت‌های غلط را به مکارم تبدیل کنیم.

کرمی عالم عنوان کرد: آوردن سلاح در عروسی‌ها یک مراسم صد درصد شادی را به صد درصد غم تبدیل می‌کند، باید این سنت برچیده شود.

وی بیان کرد: همچنین باید با تقویت فرهنگ گذشت، حس انتقام گرفتن را از خودمان دور کنیم.

رییس دادگستری شهرستان بروجرد، گفت: در دو هفته گذشته با مراسم خون بس ۶ نفر از مجازات قصاص رهایی پیدا کردند، اما اگر ریش سفیدان روی فرهنگ پیشگیری از وقوع جرم کار کنند، نتایج بهتری حاصل می‌شد و نیاز نبود دنبال رضایت و موضوعات دیگر باشیم.

پایان پیام/

منبع خبر:فارس

به پیج اینستاگرامی «موج خبر» بپیوندید
instagram.com/moojekhabar.ir