ابعاد شخصیتی ملازم ولایت

ابعاد شخصیتی ملازم ولایت
شناسه خبـر : ۱۱۸۸۴۰ شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۲

وقتی قرار است بُعد فرهنگی یک فرد تحلیل شود، معیارهایی ازجمله نگاه رسانه‌ای، مطالعه کتاب، فیلم، ادبیات، موسیقی، شعر، ارتباط با نسل جوان و از این دست مسائل می‌تواند سنجه ما برای عمق شخصیت فرهنگی قرار گیرد. سردار سلیمانی به عنوان کسی که در خط مقدم دفاع مقدس بود و خاک جبهه را خورده بود و بعد از پایان جنگ از نخستین کسانی است که برای سپاه و لشگر خود نشریه ثارالله را برای لشگر ۴۱ راه‌اندازی می‌کند و این نشان از نگاه تعمیقی به کار رسانه دارد.

موج خبر لرستان_ امین زینی‌وند روزنامه نگار لرستانی در یادداشتی به تبیین ابعاد شخصیت فرهنگی سردار سلیمانی، از جمله نگاه دوراندیشانه وی به رسانه، فیلم، کتاب و جهاد تبیین پرداخته است که متن آن از خاطرتان می‌گذرد.

ایام شهادت سردار کم‌نظیر جهان اسلام، سپهبد شهید قاسم سلیمانی، فرصتی برای گرامی‌داشت راه و رسم این سردار فاتح دلها است که در طول عمر بابرکت خود پیگیری می‌کرد‌ یا به یک معنا ما آن را با عنوان مکتب سلیمانی می‌شناسیم.

در بررسی ابعاد مختلف شخصیت یک فرد باید ملاک‌ها و مولفه‌هایی را مورد نظر قرار داد. وقتی قرار است بُعد فرهنگی یک فرد تحلیل شود، معیارهایی از جمله نگاه رسانه‌ای، مطالعه کتاب، فیلم، ادبیات، موسیقی، شعر، ارتباط با نسل جوان و از این دست مسائل می‌تواند سنجه ما برای عمق شخصیت و جایگاه فرهنگی یک فرد قرار گیرد.

در دنیای کنونی که مطالعه دیجیتال جای خود را به کتابخوانی داده و مطالعه آنچنانی را شاهد نیستیم و مردم بخش کمی از سبد روزانه خود را به مطالعه اختصاص می‌دهند، سردار سلیمانی در حالی که فرمانده میدان و در اوج درگیری‌ها در مناطق مختلف بود، کتاب‌هایی با موضوعات مختلف بویژه در حوزه دفاع مقدس می‌خواند و نشانه آن، یادداشت‌هایی است که بر این کتب می‌نگاشت.

موضوع دیگر در حوزه فرهنگی مشاهده فیلم است. در جوامع امروزی در شرایط عادی فرصت برای مشاهده کم است اما این سردار فاتح قلب‌ها با همه درگیری‌ها و مسئولیت‌های سنگینی که در میدان نظامی به وسعت یک منطقه دارد، برخی فیلم‌های فاخر را به تماشا می‌نشیند یا در پشت صحنه سریال حاضر و خداقوت به دست اندرکاران، کارگردان و هنرپیشه‌ها می‌گوید و این نشان از نگاه دقیق فرهنگی این سردار بی‌دست به حوزه فرهنگ در شاخه فیلم دارد. بُعد دیگر ابعاد مختلف شخصیت فرهنگی سردار سلیمانی، نگاه دقیق به حوزه رسانه است.

سردار سلیمانی به عنوان کسی که در خط مقدم دفاع مقدس و خاک جبهه را خورده بود، بعد از پایان جنگ از نخستین کسانی است که برای سپاه و لشگر خود نشریه ثارالله را برای لشگر ۴۱ راه‌اندازی می‌کند و این نشان از اعتقاد وی به لزوم فعالیت رسانه‌ای در آوردگاه جنگ نرم دشمن است. در دوران مقابله با داعش و جبهه تکفیری که این مجاهد فی‌سبیل‌الله در میدان بود و نیروهای جبهه مقاومت را هدایت می‌کرد آنجا شاید به دلایلی نیاز به رسانه‌ای نباشد، اما مشاهده می‌کنیم وی نگاه دوراندیشانه به رسانه دارد.

نگاه رسانه‌ای مالک اشتر زمان که از مشتقات ابعاد شخصیت فرهنگی وی است با تصاویری که امروز از وی می‌بینیم، قابل هضم است و مصداق آن تصاویر سردار با فاطمیون و جبهه مقاومت است که شاید در آن مقطع زمانی حکم عکس یادگاری داشت، اما این تصاویر، تاریخ مصور و سند گویای فرهنگی مجاهدت در آن روزگار است و این موضوع تصادفی نیست که در یک محیط که دارای محدودیت است، مستندات رسانه‌ای در اختیار ما قرار گیرد.

در احوالات این مالک اشتر زمان می‌بینیم در یک جبهه نظامی که دارای محدودیت رسانه‌ای است؛ علی‌رغم اینکه اهل دیده شدن نبود و در موارد متعدد مخالفت خود را برای دیده شدن به عنوان یک فرمانده در رسانه اعلام می‌کرد، اما با نگاه دقیق و تدبیر خود کاری می‌کند تا اسناد دلاورمردی‌های مدافعان حرم ثبت شده و آینده بداند چه جانفشانی‌هایی شد تا شر تکفیری‌ها از منطقه زدوده و این شجره خبیثه ریشه‌کن شود.

دیگر مصداق شخصیت فرهنگی سردار سلیمانی در حوزه فرهنگ، معرفی چهره زشت و کریه استکبار جهانی و اهداف آن در منطقه بود و اگر این نگاه عمیق فرهنگی سردار کم‌نظیر جهان اسلام در مقابله با استکبار و آرمان آزادی قدس شریف نبود، هلال مقاومت از ایران تا حشدالشعبی عراق، تا نیروهای مقاومت مردمی سوریه، تا لبنان و یمن شکل نمی‌گرفت.

تبیین جایگاه ولایت، سربازی برای کشور و اعتلای جهان اسلام از دیگر مصادیق ابعاد رسانه‌ای شخصیت فرهنگی سیدالشهدای مدافعان حرم بود که بارها این قهرمان جهاد تبیین بویژه در دیدار با خانواده‌های شهدا، یادواره‌های شهدا و نشست‌های متنوع با جوانان و نوجوانان در مساجد بر آن اهتمام داشت به طوری‌که در یک نگاه خود ملازم ولایت بوده، از شئون عاقبت به خیری را ولایت پذیری دانسته و ذوب در انقلاب بود.

از دیگر ابعادی که می‌توان آن را در مقیاس شخصیت فرهنگی این سردار گمنام نامدار آن را قرار داد؛ این بود که وی، سردار اولین‌ها در حیات و ممات خود بود به شکلی که این سردار مقاومت ایرانیان، اولین کسی بود که در مقابل یوغ گردنکشی رژیم منحوس صهیونیستی ایستاد و آنان را با هلال مقاومت خود که متشکل از هسته‌های کوچک مقاومت بود در جنگ‌های ۳۳ روزه، هشت روزه و حتی چند ساعته به عقب‌نشینی و اقرار به شکست وادار کرد.

داستان سردار اولین‌ها به زمان حیات این سردار فاتح قلب‌ها خلاصه نمی‌شود بلکه بعد از آنکه استکبار نتوانست سردار بزرگ اسلام را در میدان نظامی شکست دهد، بزدلانه او را در حالی که مهمان دیپلماتیک کشور ثالث بود، به شهادت رساند و شهادت وی، اولین تشییع باشکوه یک شخصیت نظامی بود که میلیون‌ها نفر از سراسر جهان در آن تشریک مساعی کرده و این سردار بزرگ اسلام را مشایعت کردند. و برای اولین بار به خونخواهی وی، پایگاه نظامی آمریکا مورد هجوم یک کشور قرار گرفت.

یک فرمانده نظامی و راهبردی در سطح سردار سلیمانی وقتی به شکلی تعمیقی توجه به حوزه فرهنگ دارد نشان می‌دهد، این فرمانده، شخصیتی فراتر از یک سردار و ژنرال بوده و صاحب ایده و نگاه است و بر اساس آن به تعاملات فرهنگی توجه دارد لذا همین امر سبب می‌شود که این گمنام نامدار؛ فرماندهی نیروهای مقاومت در عراق و سوریه با وجود تنوع فرهنگی بر عهده بگیرد و این امر محقق نمی‌شود مگر با یک نگاه فرهنگی که منشعب از فرهنگ اسلام، امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی است.

پایان پیام/

منبع خبر:فارس

به پیج اینستاگرامی «موج خبر» بپیوندید
instagram.com/moojekhabar.ir