یاقوت چینی در تنگه سبز/ اینجا تا چشم کار می‌کند باغ انار است!

یاقوت چینی در تنگه سبز/ اینجا تا چشم کار می‌کند باغ انار است!
شناسه خبـر : ۱۱۷۵۲۰ پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۷

کوهدشت- انار می‌چینی یا یاقوت سرخ‌رنگ نمی‌دانی، هر آنچه هست، اینجا تا چشم کار می‌کند باغ انار است و در دستان زحمت‌کشیده باغداران کوهدشتی تلاش یک‌ساله را به نظاره می‌نشینی.

موج خبر : برای رسیدن به بزرگ‌ترین انارستان لرستان باید خود را به دست جاده‌ها سپرد تا ۵۰ کیلومتری شهر کوهدشت در استان لرستان؛ جایی که امواج سرخ انار تو را به خود فرا می‌خوانند.

رونق چیدن انار در باغ‌های «زیر تنگ سیاب»

سوار بر پیچ باریک گردنه «سَر آسِن» جاده را پایین می‌رویم و بعد از گذشتن از جاده‌ای باریک، «گراب» را نیز پشت سر می‌گذارم تا پس از چند کیلومتر به تنگه‌ای برسیم که باید آن را دروازه انارستان لرستان نامید، جایی برای لمس زیبایی‌های یاقوت سرخ ایران!

اینجا بزرگ‌ترین انارستان استان لرستان چشم‌ها را به خود خیره کرده است؛ درختان اناری که چنان یک دریای سرخ و سبز، بی کرانه‌اند و نگاه نمی‌تواند خود را به انتهایشان برساند؛ فقط می‌ایستی و خیالت را به دل امواج انارستان می‌سپاری؛ تا دلت از خنکای این‌همه زیبایی اوج بگیرد.

بوی بکر انار نچیده توی هوا می غلطد و گاه خودش را به‌صورت و مشامت می‌زند تا هوس یاقوت چینی به سرت بزند! یاقوت سرخ ایرانی!

اینجا تا چشم کار می‌کند باغ انار است و باغدارانی که زحمات خود را می‌چینند و به نام یاقوت سرخ ایران روانه دل خانه‌هایمان می‌کنند.

این روزها چیدن انار در باغ‌های «زیر تنگ سیاو» رونق گرفته است، باغداران سبد به دست، جعبه‌ها پر از یاقوت، دستان پر از انار و این‌همه زیبایی و اشتیاق که بعد از یک سال مرارت تأمین آب حال به بار نشسته است.

گردشگران راهی تنگه سبز و سرخ «سیاب» شدند

زن و مرد و بزرگ و کوچک و حتی دخترکان و پسرکان کوچک آبادی دست‌ها را دراز کرده‌اند تا حاصل یک سال آبیاری و پاسبانی و شب‌بیداری خود را از شاخه‌های سرخ و سبز بچینند.

هرچند امسال آب به‌اندازه کافی روح سبز درختان را خنک نکرد و این چشمه‌های کم‌جان به‌زور خود را به‌پای درختانش می‌رساندند اما بازهم انار «زیر تنگ سیاو» لرستان در دنیا حرف اول را می‌زند.

در میان چهره‌های بومی که آشنایی‌شان را با ما فریاد می‌زنند؛ اصفهانی‌ها و ساوه‌ای‌های بسیاری در انارستان دیده می‌شوند که به طلب یاقوت سرخ ایرانی به لرستان آمده‌اند.

با باغداران همراه می‌شوم و در چیدن کمک می‌کنم، دانه‌های سرخ انار چون خورشیدهای دانه‌دانه بر درخت‌ها می‌درخشند و زحمات باغداران لرستانی را فریاد می‌زنند.

باغداران انارهای درشت را در جعبه می‌گذارند تا روانه بازار کنند و انارهای ریزتر و ترکیده را به کارخانه رب اناری انتقال می‌دهند که در ابتدای دریای انارستان «سیاو» ساخته‌شده است.

این روزها هم‌زمان با فصل برداشت انار مسافران و گردشگران زیادی راهی این تنگه سبز و سرخ شده‌اند تا فصل زیبای چیدن را از نزدیک نظاره‌گر باشند و گاه طعم سرخ انار لرستان را در دل باغات زیر دندان‌هایشان مزمزه کنند.

تا چشم کار می‌کند دانه‌های سرخ یاقوت است

سبدهای بالاآمده از انار هم کنار جاده مسیر انارستان روی‌هم منتظرند تا در صندوق ماشین‌های مسافران و گردشگران قرار گیرند تا از این رهگذر با خود سوغات ببرند.

تا چشم کار می‌کند دانه‌های سرخ یاقوت است که گویا دست زحمت باغبان آن‌ها را بر بالای شاخه‌ها جای‌داده است تا امروز یکی از جلوه‌های زیبای نعمت‌های خداوندی در گوشه‌ای از این سرزمین چشم هر رهگذری را خیره کند.

برای رسیدن به همه زیبایی راه دور نیست، باید به لرستان آمد و بعد هم کوهدشت و ۵۰ کیلومتر تا قطعه زیبای انارستان «تنگ سیاب»؛ فقط یادمان نرود نام و نشان این یاقوت سرخ «لرستانی» است و در روایت‌هایمان نشان این زیبایی را از خاطر نبریم.

پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۰ هزار تن انار

علی رشیدزاده مدیر جهاد کشاورز کوهنانی در این رابطه با مهر اظهار داشت: بیش از هزار و ۶۰۰ هکتار باغ انار در این منطقه وجود دارد.

وی عنوان کرد: میزان برداشت انار به طور میانگین در هر هکتار ۲۵ تا ۳۰ تن است.

مدیر جهاد کشاورزی کوهنانی ادامه داد: بیش از ۱۰ رقم انار در این منطقه کشت می‌شود، اما رقم غالب منطقه که از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار است، رقم «ملس سیاب» است.

رشید زاده با بیان اینکه این رقم هم لطافت پوست خوبی دارد و هم کیفیت و طعم میوه کاملاً مرغوب و بازار پسند است تصریح کرد: بسیاری از کشورها مانند روسیه، عراق، ارمنستان، کشورهای حوزه خلیج فارس طالب این میوه منطقه هستند.

وی تاکید کرد: پیش بینی می‌شود که بیش از ۳۰ هزار تن انار از انارستان این منطقه برداشت و راهی بازار شود.

منبع خبر:مهر

به پیج اینستاگرامی «موج خبر» بپیوندید
instagram.com/moojekhabar.ir