خاطره امنیتی قالیباف از رهبری؛ "مثل خورشید بتاب"/ از دلایل کسری بودجه امسال عدم تخمین درست هزینه‌ها بود!

خاطره امنیتی قالیباف از رهبری؛ "مثل خورشید بتاب"/ از دلایل کسری بودجه امسال عدم تخمین درست هزینه‌ها بود!
شناسه خبـر : ۱۲۳۹۹۲ یکشنبه ۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور درباره "توزیع نامتقارن پزشک در کشور" هشدار داد و گفت: در غیر اینصورت افزایش پزشکان در کانال نامتقارن می‌ماند و عمده پزشکان در کلانشهرها ساکن می‌شوند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

از دلایل کسری بودجه امسال عدم تخمین درست هزینه‌ها بود!

محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس اخیراً طی سخنانی در خصوص علت کسری بودجه دولت در سال جاری گفته است: مجلس نقشی در کسری بودجه دولت نداشت و همان سقف را تصویب کرد. در بودجه ۱۴۰۲ تنها سالی بود که مجلس سقف بودجه و تبصره ۱۴ که مربوط به یارانه‌ها است را تغییر نداد. علت کسری بودجه این بود که امسال دولت اجازه پیدا نکرد سهم ۴۰ درصدی صندوق توسعه را کاهش دهد، در حالی که هر سال از رهبری اجازه می‌گرفتند و ۲۰ درصد کاهش می‌دادند.

به گزارش ایسنا، او می‌افزاید: مورد دیگر این بود که دولت از محل مولدسازی بیش از ۱۲۰ همت درامد پیش‌بینی کرده بود اما تاکنون کمتر از ۵ درصد محقق شده است. علت دیگر کسری بودجه دولت عدم تخمین درست هزینه‌ها از جمله گندم بود. تا کنون ۱۵۶ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم پرداخت شده، در حالی که برآورد دولت در لایحه نصف این بود. ممکن است در ماه‌های آینده در زمینه تامین دارو نیز مشکلاتی به همین دلیل داشته باشیم.[۱]

*عدم تخمین درست هزینه‌ها و یا تلاش برای کاهش دادن سهم صندوق توسعه ملی مقولاتی هستند که باید انتظار داشت که دیگر تکرار نشوند.

در این میان البته نقش مجلس نیز بسیار حیاتی است و اگرچه لایحه بودجه را دولت می‌نویسد؛ اما مجلس بعنوان قوه نظارتی و تقنینی بایستی درباره حقیقی بودن میزان درآمدهای دولت در این لایحه تدقیق کند و نشود که آقایان در کمیسیون‌های تخصصی بعد از تصویب لایحه بفهمند که مثلا پیش‌بینی هزینه‌ها در بخش کشاوری نصف مقدار واقعی بوده است.

***

خاطره امنیتی قالیباف از رهبری؛ "مثل خورشید بتاب"

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و از فرماندهان اسبق پلیس،‌ به تازگی در همایش "بسیج، امید ملت ایران" که با حضور پاسداران و بسیجیان سپاه حضرت محمد رسول‌الله (ص) تهران برگزار شد؛‌ طی سخنانی با ذکر خاطره‌ای از حضور خود در محضر مقام معظم رهبری در زمان فرماندهی نیروی انتظامی گفت: رهبر انقلاب آن زمان به من عنوان کردند که شما در جایی قرار دارید که مسئول امنیت مردم هستید و مکلفید امنیت را برای همه مردم تأمین کنید؛ همچنین عدالت را در امنیت رعایت کنید و فرقی بین افراد نگذارید.

به گزارش موج خبر، وی افزود: رهبر انقلاب در ادامه تأکید خود، گفتند که باید مثل خورشیدی باشید که وقتی صبح طلوع می‌کند فارغ از اینکه افراد تا صبح عبادت خدا را کرده‌اند یا معصیت، نورش را بر همه می‌تاباند.[۲]

*رواداری رهبر معظم انقلاب نسبت به ایران و همه‌ی ایرانیان؛ مسئله‌ای است که مثال‌های مختلفی دارد و باید با "جهاد تبیین" آنرا به ملکه ذهنی تمام مردم تبدیل کرد.

و این همان چیزیست که دشمن برنمی‌تابد و سال‌هاست که قصد دارد تا گزاره‌ی خدمتگزاری رهبر انقلاب برای مردم و ایران را به گزاره‌ای مخدوش تبدیل کند!

این رواداری و الزام تلاش برای نهادینه‌سازی آن بدین معناست که مقام معظم رهبری بر خلاف همه تبلیغات سوء دشمن؛ در اِعمال ایدئولوژی نظام اسلامی هیچ تفاوتی بین آدم‌ها قائل نیستند و وظایف نظام اسلامی نسبت به مردم را تابعی از سوابق آدم‌ها، دین و بی‌دینی و مخالفت یا موافقت با نظام نمی‌دانند.

به دیگر سخن اینکه ولایت فقیه در یک نظام اسلامی علی‌القاعده بر مقولات شرعی و سیاست عقلانی از قبیل الزام رعایت حجاب، ایجاد امنیت اخلاقی در جامعه، تعزیر متهمان و مشارکت حداکثری در انتخابات تأکید دارد. اما همین رهبری در عین حال بر صفای باطن عمده بدحجاب‌ها تأکید دارد (دقت شود که صفای باطن به معنای لغو الزام حجاب نیست)، یکصد هزار اغتشاشگر را مورد عفو قرار می‌دهد و تأکید می‌کند حتی کسانی که نظام اسلامی را هم قبول ندارند اما بخاطر ایران به عرصه مشارکت بیایند.

مقولات پیش‌گفته را می‌توان با حکمرانی امنیتی در آمریکا و وضعیت سیاهان در این کشور مقایسه کرد تا دقیقا به حقانیت "ولایت فقیه" پی برد.

***

توزیع نامتقارن پزشک در ایران

رییس سازمان نظام پزشکی کشور گفته است: توزیع نامتقارن پزشک در کشور باید اصلاح شود در غیر اینصورت افزایش پزشکان در کانال نامتقارن می‌ماند - و در ادامه کسانی از آنها- یا در کلان شهرها ساکن و یا از کشور خارج می‌شوند.

به گزارش ایرنا، محمد رئیس‌زاده همچنین تصریح می‌کند: فقط ظرفیت اسمی و کاغذی رشته پزشکی افزایش یافته اما زیرساخت‌های مراکز آموزشی مانند آزمایشگاه، تخت، جسد تشریح و حتی میز افزایش نیافته است.

او با اشاره به رشد ۱۲ برابری پزشک در طول ۴۰ سال اخیر تصریح کرد: هم اکنون ۱۵۷ هزار نفر پزشک در کشور به مردم خدمات پزشکی ارایه می‌دهند. پزشک زنان نیز در این بازه زمانی رشد ۳۰ برابری داشته و هم اکنون ۲۱ هزار پزشک متخصص زنان در کشور فعالیت دارند.[۳]

*وضعیت پزشکی در ایران از نظر تعرفه خدمات پزشکی و تعداد پزشکان؛ در استانداردهای جهانی یک وضعیت ارزان و مطلوب ارزیابی می‌شود.

(البته دقت شود که با توجه به گرانی و مشکلات بیمه؛ شرایط تعرفه‌های درمانی برای عموم مردم در داخل ایران مطلوب نیست و حتما باید ارزان‌سازی شود)

در عین حال اما باید با برنامه‌ریزی مطلوب و آینده‌نگر مراقب بود تا هشدارهایی از جنس آنچه دکتر رئیس‌زاده مطرح کرده رخ ندهند و کشور در سال‌های آینده دچار عدم توازن در ارائه خدمات درمانی و یا کمبود پزشک نشود.

قضایای اخیری که در آموزش و پرورش کشورمان و در بحث کمبود معلم رخ داد زنگ خطری است که صدای آن باید در علوم پزشکی کشور نیز شنیده شود.

***

۱_ isna.ir/xdQ۳x۲

۲_ mshrgh.ir/۱۵۴۹۹۱۷

۳_ https://irna.ir/xjP۴NG

منبع خبر:مشرق

به پیج اینستاگرامی «موج خبر» بپیوندید
instagram.com/moojekhabar.ir