آخرین اخبار امیکرون در ایران| رشد ۱۰۲ نرخ ابتلای روزانه نسبت به هفته قبل / غربالگری هوشمند فرصتی برای کاهش هزینه‌ مدیریت شرایط + نقشه و نمودار

شناسه خبر : ۱۰۹۷۰۰ یکشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۰۹

درحالی که روند صعودی نرخ ابتلای روزانه در آخرین آمارهای رسمی متوقف و دوباره سیر نزولی به خود گرفته است کارشناسان براین باورند هرگونه عادی انگاری اشتباهی بزرگ در مدیریت شرایط است.

به‌گزارش گروه استان‌های موج خبر، بررسی‌های آماری نشان می‌دهد رشد اگرچه سیر صعودی روزانه نرخ ابتلا متوقف شده و دوباره روند نزولی به خود گرفته است اما واقعیت امر اینجاست که در بازه زمانی یک هفته گذشته می‌بینیم این روند همچنان در مدار صعود است و کارشناسان تاکید می‌کنند بی‌تفاوتی به شرایط یاد شده می‌تواند اشتباهی نگران کننده در آینده نزدیک باشد.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید می‌کنند: نگاه آماری کوتاه مدت در این دوره از همه‌گیری با توجه به فعالیت ویروس امیکرون می‌تواند مشکلاتی بسیار عمده در شرایط ایجاد کند و در نهایت هزینه مدیریت همه‌گیری را افزایش دهد به این دلیل که بررسی آمار یک هفته گذشته نمایانگر این نکته است که نرخ ابتلای روزانه سیر صعودی 102 درصدی داشته است.

به گفته این گروه فراز و فرودهای کرونایی روز نمودارها اگرچه می‌تواند باعث اشتباه محاسباتی شده و رفتار ویروس منحوس در دوره‌های مشخص تعیین کننده است و از آنجا که همواره در یک هفته روند صعودی نرخ ابتلا و البته رشد 15.4 درصدی موارد بستری در مراکز درمانی را تجربه کرده‌ایم احتمالاً ویروس درحال نفوذ زیرپوستی در سراسر کشور بوده و می‌تواند به زودی مشکلات عمده‌ای برای کادر درمان و نظام بهداشت و سلامت ایران ایجاد کند.

در این زمینه همچنین گروه یاد شده معتقدند بهترین راهکار جلوگیری از ایجاد زنجیره ابتلا در کشور با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و البته تکمیل فرآیند واکسیناسیون با سه دز واکسن است که متاسفانه در این زمینه همکاری مناسبی از سوی هموطنان دیده نمی‌شود و این عادی انگاری قطعاً هزینه‌های بالایی برای مدیریت شرایط ایجاد خواهد کرد.

این کارشناسان در باره اهمیت غربالگری هوشمند نیز می‌گویند: بررسی‌ها و نتایج تحقیقات انجام شده در کشورهای دیگر به‌خصوص کشورهای اروپایی که اکنون با بحران روبرو شده‌اند نشان می‌دهد غربالگری هوشمند و اجرای قرنطینه دقیق بیماران در این دوره از همه‌گیری فرصتی است که نباید به آن بی‌توجه باشیم و نادیده بگیریم به این دلیل که سبک‌تر بودن علائم بیماری در شرایط فعلی بعضاً عامل عادی انگاری شرایط و بی‌توجهی به اهمیت رعایت پروتکل‌ها از سوی شهروندان شده است.

به گفته کارشناسان بهداشت و درمان انجام 81267 مورد تست روزانه برای شناسایی بیماران جدید متناسب با شرایط فعلی نیست و درست زمانی که باید این روند تعداد موارد تست روزانه چندین برابر باشد می‌بینیم روند تناسبی با شرایط نداشته و همین اتفاق پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه بحران امیکرون در ایران شناخته می‌شود که نباید آن را نادیده بگیریم.

کارشناسان همچنین با اشاره به نقش موثر رسانه‌ها در این دوره می‌گویند: رسانه‌های جمعی در شرایط فعلی نقشی کلیدی داشته و لازم است بدون اینکه باعث نگرانی‌های غیر ضرور در سطح جامعه باشد کاملاً شفاف و بدون هرگونه جریان‌سازی نسبت به اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه گام برداشته و شهروندان را تشویق به مشارکت حداکثری در دستورالعمل‌های ارائه شده از سوی مقامات مسئول در ستاد ملی مقابله با کرونا کنند.

استان اصفهان/ تعداد موارد قطعی ا میکرون  به151 مورد رسید

پژمان عقدک در گفت‌وگو با خبرنگار موج خبر در اصفهان، با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: و در 24 ساعت گذشته 42   مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.

وی افزود: در همین بازه زمانی 47 بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری شدند و با ترخیص40  بیمار، مجموع بیماران بستری به 238 مورد رسیده که 47 نفر آنها در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه خوشبختانه آمار مرگ و میر هم سیر نزولی داشته، گفت: در شبانه‌روز گذشته آمار فوتی در اثر ابتلای مشکوک به کرونا 2 نفر گزارش شده است.

عقدک تصریح کرد: تا روز گذشته بر اساس آخرین آمار 151 مبتلای قطعی ا میکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان شناسایی شده که 81 مورد در اصفهان، 7 مورد در فلاورجان، 6 مورد در خمینی‌شهر، 11 مورد در مبارکه، شهرضا 4 مورد و 2  نفر هم در بویین میاندشت، 16 مورد در نجف آباد، 8 مورد شاهین شهر، 4 مورد اردستان، 4 مورد چادگان، 4 مورد نطنز، یک مورد نایین، یک مورد تیران،  یک مورد سمیرم و یک مورد خارج استان مبتلا شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه 13 مورد بیماران کرونایی سویه جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند، اظهار داشت: درصد بالایی از این تعداد یا واکسن نزده بودند و یا یک یا دو نوبت زده بودند و متاسفانه با علائم حاد تنفسی بستری شدند.

وی ادامه داد: به مردم توصیه می‌شود هر چه سریع‌تر برای دریافت نوبت سوم واکسن اقدام کنند تا شاهد موج انفجاری این ویروس منحوس نباشیم.

استان تهران/ 2 هفته متوالی بدون فوتی ناشی از کرونا در شهرستان ری به ثبت رسید

حسین توکلی کجانی فرماندار ویژه شهرستان ری در جمع خبرنگاران با اشاره به زحمات پزشکان و کادر درمانی در کنترل بیماری کرونا اظهار داشت: تکمیل چرخه واکسیناسیون و رعایت هرچه بیشتر پروتکل‌های بهداشتی از سوی تمامی هموطنان تنها راه جلوگیری از ورود کشور به پیک ششم کرونا است.

وی افزود: تمامی مراکز تزریق واکسن کرونا در سطح شهرستان براساس جمعیت به نحوی پراکنده شده‌اند تا اهالی در کمترین زمان و فاصله ممکن به تزریق واکسن دسترسی داشته باشند. بر همین اساس مطابق گزارش‌های روزانه شبکه بهداشت و درمان شهرستان، تاکنون 1 میلیون و 500 هزار نفر در شهرستان ری علیه ویروس منحوس کرونا واکسینه شدند که از این تعداد تزریق واکسن 217 هزار نفر اتباع خارجی ساکن ری بوده‌اند.

فرماندار ویژه شهرستان ری در ادامه گفت: خوشبختانه با مجموع اقدامات انجام شده در سطح شهرستان ری و همکاری خوب شهروندان طی دو هفته گذشته تاکنون هیچ‌گونه مورد فوتی ناشی از کرونا توسط مراکز بهداشتی درمانی گزارش نشده است که امیدوار هستیم با ادامه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط شهروندان و تکمیل چرخه واکسیناسیون در هفته‌های آتی و روزهای پیش رو نیز شاهد حفظ آمار بدون فوتی در این حوزه باشیم.

معاون استاندار تهران در پایان خاطرنشان کرد: طی بررسی‌های صورت گرفته میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در سطح کشور کاهش یافته که با توجه به شیوع سویه جدید بیماری کرونا با نام امیکرون از تمامی هموطنان و اهالی ری تقاضا داریم حتی پس از واکسیناسیون نیز فاصله‌گذاری اجتماعی، رعایت شیوه‌نامه‌ها و استفاده از ماسک را در اولویت ویژه قرار داده و افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند هر چه سریع‌تر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند تا از قرار گرفتن وضعیت شهرستان در شرایط پرخطر و افزایش تعداد مبتلایان جلوگیری شود.

 

 

 

درحال تکمیل... .

انتهای پیام/ی